måndag 5 april 2010

Virkade rutor.

Hittade dessa rutor i mina gömmor när jag egentligen letade efter annat. Jag kom ihåg att på 60-talet var det populärt med virkade västar i dessa rutor. Jag hade nog flera i olika färger. Mönstret är också från den tiden. Vet ej riktigt hur gammalt, ej heller från vilken tidning, men på baksidan är det en reklam för "nytt effektivt transpirationsmedel för moderna, aktiva kvinnor" som heter "frame roll-on". Är det någon som kommer ihåg?

4 kommentarer:

 1. Så morsomt å finne mønster fra tidligere tider. Har funnet ut hva jeg skal titte etter på loppemarked. Disse rutene er jo pene til mye. Ønsker deg en riktig god uke.

  SvaraRadera
 2. Rutan känner jag igen men det måste varit slutet av 70-talet för mig.
  Tänk att allt går i cirklar.

  Önskar dig en härlig dag.

  SvaraRadera
 3. Ja den tiden virkade jag mycket ochså det måste ha varit sjuttiotal mot åttio för jag har ochså små dukar virkade i dessa rutor.

  Önskar dig en riktigt trevlig helg
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 4. Hej Malin!
  Mönstret är gammalt och heter Bohusrutan! Den symboliserar fisknät och hummertinor enligt sägnen. Faktum är att jag såg ett sängöverkast med dessa rutor i ett rum på en f.d. slavplantage i New Orleans omnejd och tänkte att det kanske är mycket mer spritt och kanske inte alls från Bohuslän från början.
  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera