onsdag 9 maj 2012

Även Mattor från vävkursen vill jag visa!

Bindetrådsbindning utan bottenbindning/taqueté/dubbelbindning i tuskaft Dubbelbindning med linvarp och trasor i inslag.
Mattan är vävd med kant att vika in och sy fast.
 Diamantkypert, linvarp och i inslag är det 
Detta är samma linvarp som ovan men med jeanstrasor i inslag. 
 Ytterligare en i dubbelbindning med linvarp och trasor.

4 kommentarer:

 1. Vad trevligt att du lämnade lite spår hos mig så jag kunde hitta hit till din fina sida.

  Dubbelvävda mattor har jag gjort en gång och aldrig mer. Jag tyckte att jag vävde och vävde men inte kom någonstans.
  Kämpa på, dina mattor blir väldigt fina!

  SvaraRadera
 2. I like your rug, and this clever weave structure too.
  I find it interestingly that over the years this structure has been given many different names; like, interlaced double face weave, dubbelbindning, two colour block taquete and perhaps more. This seems to be the case with some weave structures.
  It's definitely a favourite of mine.
  Regards.

  SvaraRadera
 3. Hej Malin, nej garnet är inte ofärgat utan det är det turkosa som du ser i inlägget under (det röda underlaget tar bort lite av färgen men jag har inget annat att blocka på). Den är inte särskilt svår att sticka. Jag har färgat allt av denna kvalitet.
  syns snart
  Kramar Evfa

  SvaraRadera
 4. Fine matter du vever, liker godt rutene. Blir inspirert til å veve, kanskje til høsten :-) Ønsker deg ei riktig god helg. Klem

  SvaraRadera